2010 m. rugsėjo 21 d., antradienis

Paskaitos sužadėtiniams: būtinybė ar laiko gaišimas?

Vestuvėms besiruošiančios poros turi daugybę rūpesčių: kur užsakyti žiedus, tortą ir gėles, kas pasiūs nuotakai svajonių sunknelę ir kaip pasipuošti jaunikiui, ką pakviesti ir kuo pradžuginti svečius. Šį sąrašą galimą tęsti ir tęsti... Sužinoję, kad be visų pasiruošimo darbų dar turės skirti laiko paskaitoms, kurios, kaip teigia bažnyčios atstovai, padės jaunai šeimai pasiruošti gyvenimo santuokoje išbandymams, ne visuomet apsidžiaugia, bet norint iškilmingai žengti prie altoriaus, paskaitų išklausymo pažymėjimas yra būtinas.
Apie šių paskaitų naudingumą esama daug skirtingų nuomonių. Pasitaiko, kad paskaitas lankę būsimi jaunavedžiai dažnai nusivilia ne tik juos skaitančių specialistų pasirengimu ir kvalifikacija, bet ir tuo, kad, tikėjęsi praktinių ir psichologinių žinių, jie klauso religine tematika paremtą „pagrūmojimą“ apie tai, kokia „sugedusi“ šių dienų visuomenė.
Interneto forumuose kalbėdamas apie savo įspūdžius iš paskaitų būsimos nuotakos turi įvairių nuomonių. Vienas labai piktina tai, kad paskaitos organizuojamos patalpose, nepritaikytose dideliam žmonių skaičiui, tad sėdint susigrūdus kaip silkėms statinėje, toli gražu ne dvasinės vertybės kirba galvoje, kitas suerzino paskaitų lektorių noras bet kokia kaina įpiršti savo nenuginčijamą nuomonę apie tai, kokia turi būti šeima ir santykiai joje.

2 komentarai: